PRIVACY NOTICE

Personal Data Protection Notice

PUSAT TUISYEN ERA PINTAR BESTARI

Pusat Tuisyen Era Pintar Bestari (Company No. PG0353523-H) (“the Company”) respects and is committed to the protection of your personal data and your privacy. This Personal Data Protection Notice (“Notice”) explains how we collect and handle your personal data in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010 (“Act”). Please note that we may amend this Notice at any time without prior notice and any such amendment will be notified via our website or by email.

 

1. Personal Data

A. Type of Personal Data

Personal data means any information which relates to you, including your family member details which was collected or provided to the Company for the purposes stated in Paragraph (2) below.

Personal data may include your name, address, identity certification (IC) number, telephone number, email address and any other information concerning gender, age, race, nationality, date of birth, relationship, occupation and types of goods/service requested (collectively, “Personal Data”)

B. Source of Personal Data

Generally, the personal data that we collect comes directly from you. For instance, when you contact or register with us (whether online or otherwise) or enter into any other transactions with us.

C. Obligatory Personal Data

All personal data requested from you is obligatory to be provided by you unless stated otherwise. Should you fail to provide the obligatory personal data, we may be unable to process and administer the member registration in our system and may be unable to provide you with the notices relating to our services and products.

 

2. Purposes of Collecting and Processing Personal Data

The personal data you provide will be collected, held on computer and/or in manual files, used, disclosed and otherwise processed by the Company for the following purposes:

A. to facilitate the delivery of services or products and the marketing and promotion of such services or products whether present or future, to you by e-mail, telecommunication means (telephone calls or text messages) or social media;

B. those purposes specifically provided for in any particular service or product offered by us;

C. conducting marketing and client profiling activities in connection with any services and related products of the Company,

D. our internal record keeping, maintenance and updating of any information database(s), customer service related matters and other administrative purposes, including audits, fraud monitoring and prevention;

E. to communicate with you, including responding to your enquiries; meeting or complying with any legal, regulatory or statutory requirements relating to our provision of services and products and to make disclosure under the requirements of any applicable law, legislation, rule, ruling, regulation, direction, court order, by-law, guideline, circular, code (collectively “laws”) applicable to us;

F. research, benchmarking and statistical analysis; and/or

G. other reasons that are required or permitted under the Personal Data Protection Act 2010 or other applicable laws.

 

3. Disclosure /Transfer of Personal Data

Personal Data provided to us by you will be kept confidential. However, in certain circumstances, it would be necessary for us to provide or disclose your Personal Data for the purposes stated above to the following categories of persons (whether within or outside Malaysia) and where we do so, we would merely disclose data that is necessary for the purpose of such disclosure:

A. entities within our group of Company; 

B. any body or person to whom the Company is compelled or required to do so under any laws or in response to any competent or government, state, provincial, local government, statutory or municipal authority, industry regulators, agency or body;

C. law enforcement authorities;

D. such sub-contractors or third party service or product providers (an example the auditors, lawyers, company secretaries, service providers, events and training organisers, telecommunications companies, cloud computing or data backup service providers and other advisers).

 

4. Data Security & Safeguards

We shall keep and process your data in a secure manner. We endeavour, where practicable, to implement the appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of your Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, your Personal Data.
 

5. Right to Access and Correct Personal Data

A. You have the right to access and correct your personal data held by us. We will make every endeavour to ensure your Personal Data is accurate and up to date.

B. If there are changes to your Personal Data, or you would like to obtain further information on how to limit the processing of your Personal Data, or you would like to make a complaint in respect of your Personal Data, you may contact:-

            Designation      : Manager
            Tel No               : 016-4105400
            Email Address  : superkingedu@gmail.com
 

6. Conflict

In the event of any conflict between this English language Personal Data Protection Notice and its corresponding Bahasa Malaysia Personal Data Protection Notice, the terms in this English language Notice shall prevail.

Notis Perlindungan Data Peribadi

PUSAT TUISYEN ERA PINTAR BESTARI


Pusat Tuisyen Era Pintar (Company No.: PG0353523-H) (“Syarikat”) menghormati dan komited untuk melindungi maklumat peribadi dan privasi anda. Notis Perlindungan Data Peribadi ini menjelaskan cara kami mengumpul dan mengendalikan maklumat peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia. Sila ambil perhatian bahawa kami mungkin meminda Notis Perlindungan Data Peribadi ini pada sebarang masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda tentang sebarang pemindaan sebegitu melalui laman web atau e-mel.

 

1. Maklumat Peribadi 

A. Jenis maklumat peribadi
Maklumat peribadi bermakna sebarang maklumat yang berkaitan dengan anda, termasuk ahli keluarga anda yang dikumpul atau dibekalkan kepada Syarikat bagi tujuan-tujuan yang dinyatakan dalam Seksyen 2 di bawah.


Maklumat peribadi anda boleh termasuk nama anda, nombor IC, alamat, nombor telefon, e-mel dan butir-butir berhubung jantina, umur, kewarganegaraan, tarikh lahir, hubungan, pekerjaan dan jenis barang/ perkhidmatan diminta (secara kolektif, “Maklumat Peribadi”)

 

B. Sumber maklumat peribadi

Secara umumnya, maklumat peribadi yang dikumpul secara langsung daripada anda. Misalnya, semasa berhubung atau berdaftar dengan kami (sama ada talian, online atau sebaliknya) atau membuat sebarang urus niaga dengan kami.

 

C. Maklumat peribadi wajib
Semua maklumat yang diminta dalam borang-borang yang berkaitan adalah wajib untuk anda bekalkan melainkan dinyatakan sebaliknya. Sekiranya anda gagal untuk membekalkan maklumat wajib, kami tidak akan dapat memproses permintaan atau pendaftaran anda dan/atau membekal perkhidmatan-perkhidmatan yang berkaitan kepada anda.

 

2. Tujuan-tujuan Pengumpulan dan Pemprosesan Maklumat Peribadi Anda

Maklumat peribadi yang anda beri dikumpul, disimpan dalam computer dan/ atau fail manual, digunakan, didedahkan dan diproses selanjutnya oleh Syarikat untuk tujuan berikut:

A. untuk mengendali dan memudahkan penghantaran produk atau perkhidmatan dan pemasaran serta promosi barang dan perkhidmatan sama ada masa kini atau masa depan, kepada anda melalui e-mel, kaedah komunikasi (panggilan telefon atau mesej teks) atau media social;

B. untuk tujuan disediakan khusus untuk sebarang perkhidmatan atau produk tertentu yang ditawarkan oleh kami;

C. untuk melakukan analisis pemasaran dalaman dan profil serta aktiviti pelanggan berhubung sebarang perkhidmatan dan produk Syarikat;

D. untuk penyimpanan rekod dalaman, penyelenggaraan and pengemaskinian pangkalan data maklumat, perkara berkaitan khidmat pelanggan dan lain-lain tujuan pentadbiran, termasuk audit, pemantauan dan pencegahan penipuan;

E. untuk mengendali dan berkomunikasi dengan anda, termasuk menjawab pertanyaan anda; memenuhi atau mematuhi keperluan undang-undang, peraturan atau berkanun berkaitan dengan penyediaan perkhidmatan serta produk dan membuat pendedahan di bawah keperluan mana-mana undang-undang, peraturan , arahan, arah, perintah mahkamah, undang- undang kecil, garis panduan , pekeliling , kod (secara kolektif "undang-undang ") yang berkenaan dengan kami;

F. penyelidikan, penanda aras dan analisis statistik; dan/ atau

G. sebab-sebab lain yang diperlukan atau dibenarkan di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 atau undang-undang lain yang berkenaan.

3. Pendedahan/ Pemindahan Maklumat Peribadi
Data peribadi yang anda berikan kepada kami akan dirahsiakan. Walau bagaimanapun, dalam keadaan tertentu, kami perlu memberi atau mendedahkan data peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan di atas kepada kategori berikut (sama ada di dalam atau di luar Malaysia) dan di mana kami berbuat demikian, kami akan hanya mendedahkan data yang diperlukan bagi tujuan pendedahan tersebut:

 

A. entiti dalam kumpulan Syarikat kami;

B. mana-mana badan atau orang yang Syarikat terpaksa atau dikehendaki berbuat demikian di bawah mana-mana undang-undang atau sebagai tindak balas terhadap mana-mana berwibawa atau kerajaan, negeri, daerah, kerajaan tempatan, berkanun atau pihak berkuasa perbandaran, pengawal selia industri, pihak berkuasa atau badan;

C. pihak berkuasa penguatkuasaan undang-undang;

D. seperti sub -kontraktor atau pembekal perkhidmatan atau produk pihak ketiga (contohnya juruaudit, peguam, setiausaha syarikat, pembekal perkhidmatan, penganjur acara dan latihan, syarikat-syarikat telekomunikasi, pengkomputeran awan atau pembekal perkhidmatan sandaran data dan penasihat lain).

 

4. Keselamatan Data & Perlindungan

 

Kami akan menyimpan dan memproses data anda dengan cara yang selamat. Kami berusaha, jika dapat dilaksanakan, untuk melaksanakan pentadbiran bersesuaian dan perlindungan keselamatan serta prosedur selaras dengan undang-undang dan peraturan-peraturan untuk mencegah pemprosesan data peribadi anda tanpa kebenaran atau menyalahi undang-undang dan kehilangan yang tidak disengajakan, kemusnahan atau kerosakan kepada data peribadi anda.

 

5. Hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi


A. Anda mempunyai hak untuk mengakses dan meminda maklumat peribadi anda yang disimpan oleh kami (tertakhluk selalunya kepada beberapa pengecualian yang tertentu). Kami akan melakukan sedaya usaha untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah tepat dan terkini dan justeru kami meminta agar anda terus memaklumi kami sekiranya terdapat sebarang perubahan dalam maklumat anda.

 

B. Jika terdapat perubahan atau pemindaan terhadap data peribadi anda, atau anda ingin memperoleh maklumat lanjut berhubung cara untuk mengehadkan pemprosesan maklumat peribadi anda, atau anda ingin membuat aduan berkenaan dengan maklumat peribadi anda, sila hubungi:-

Jawatan            : Manager
            Tel No               : 016-4105400
            E-Mel                : superkingedu@gmail.com
 

6. Konflik 
 

Dalam keadaan berlakunya sebarang konflik antara Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam bahasa Inggeris dengan Notis Perlindungan Data Peribadi ini dalam Bahasa Malaysia yang sepadan dengannya, terma-terma Notis dalam Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

 

(Tamat)

Join us on:

 

  • Facebook Classic
  • YouTube Classic

© 2023 by Lingo. Proudly created with Wix.com 

SK Education Sdn. Bhd.

No. 11-11A, Medan Bukit Emas,

Pusat Perniagaan Bukit Emas,

14000 Bukit Mertajam,

Pulau Pinang.

 

Branches and Contact Nos.:-

Bukit Mertajam, Alma, Nibong Tebal, Parit Buntar, Sungai Ara, Penang Island, Bagan Serai (010-948 9349)

Ipoh   (011-53526752)

Melaka   (013-4336682)

Tangkak (016-5794568)

 

Email: superkingedu@gmail.com

  • Instagram Social Icon